15% kedvezmény a Hotel Hódi vendégeinek!

A Hotel Hódi vendégei a Sárkány Wellness & Gyógyfürdő belépődíjából 15% kedvezményt kapnak. A termálfürdő wellness és fittnes szolgáltatásai kellemes szórakozást és élményt nyújtanak a család apraja-nagyja számára. Kiváló hatású gyógyvize kényezteti és gyógyítja az idelátogatót, a jakuzzik és csúszdák pedig mind a felfrissülést szolgálják.

Vadászat

Sok külföldi és belföldi vadász keresi fel szívesen ezt a vadban igen gazdag területet. A Pannonvad Kft. Magyarországon, Romániában, Spanyolországban, az USA-ban, Németországban, Olaszországban szervez vadászatokat a vendégek számára.

Nyírbátor honlapja

Nyírbátor honlapján bővebben olvashat a Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínházi Fesztiválról, a Nyírbátori Zenei Napok és Táborról és a Szüreti felvonulásról.

Híres vendégeink

Hotelünkben számos neves vendég tette már tiszteletét. A spanyol király látogatásáról szóló cikket itt olvashatják: A spanyol király Napkoron vadászott

Városi Gyógy és Strandfürdő

A város szélén található Városi Gyógy és Strandfürdő vize jód és bróm tartalmú gyógyvíz, amely elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésére alkalmas. Városi Gyógy és StrandfürdőMagyar  English


Mind a helyiek, mind az idelátogatók egyetértenek abban, hogy más itt az élet ritmusa, mint az ország központi területein. Más a közérzet, amely egy különös "otthonosság érzettel" jellemezhető. A kedves, közvetlen, vendég-szerető szabolcsi emberek, a szép, rendezett város, a történelmi emlékek szokatlan bősége okozzák ezt. Ezen örökség, a történelmi hangulat igazi kulturális kisvárossá teszi Nyírbátort.


Napjainkban egyre nagyobb jelentősége van Nyírbátorban a turizmusnak, különösen nagy vonzerővel bírnak rendezvényei mint a Nyírbátori Zenei Napok vagy a Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál. Az évente júliusban megrendezett Nyírbátori Zenei Napok rendezvénysorozat során a hangversenyeket a gótikus, középkori eredetű Nyírbátori Református Templomban tartják. A városba látogatók számára a látnivalók és fesztiválok mellett kikapcsolódást nyújt a Sárkány Wellness és Gyógyfürdő és Termál Kemping változatos szolgáltatásaival, valamint élvezhetik a gyógyvíz jótékony hatását is.


Báthori István országbíró és erdélyi vajda - a kenyérmezei törökök felett aratott győzelem után - három templomot is építettet, elsőként a minorita, majd a katolikus, végül pedig a református templomot. Református templom - Az egyhajós teremtemplom eredetileg a fejedelmi család temetkezési helyének épült, gyönyörű reneszánsz faragott padsora ma a Nemzeti Múzeumban látható. Harangtorony - A 32 méter magas harangtorony 1640-ben épült tölgygerendákból - hazánk legnagyobb és legrégibb fa harangtornyát már a Bethlen család megrendelésére erdélyi ácsok készítették. A toronyban, építésével egykorú, a négy evangélista dombormű képével ékesített harang lakik, felirata szerint Bethlen István és Péter öntették.


Báthori Várkastély - Állandó kiállítása a város múltjához kötődő Báthori család korát és legendáit felelevenítő panoptikum - 45 élethű nagyságú figurával, aprólékosan kidolgozott 5 életképben. Ezen a kiállításon életre kel a történelem, a Bátoriak legendája. Az életképek központjában Báthori Erzsébet áll, akiről számos rejtélyes történet terjedt el, amely szerint okkult tudományokkal foglalkozott, szépségének, fiatalságának megőrzéséért szolgálóleányokat kínzott, vérüket vette és abban fürdött.

Kedves vendégeinknek helyi programokat szervezünk: városnézés idegenvezetővel magyar, angol, német, olasz nyelveken a középkori templomokba, a Báthori Panoptikumba és múzeumba.

Szatmári körút kirándulás a környékbeli településeken és tájakon hivatásos idegenvezetővel. tájjellegü ételkóstolóval egybekötve.

Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál
1992-óta minden nyár júliusában ez a 4 napos rendezvény ad lehetőséget a magyar és határon kívül élő utcaszínházasok bemutatkozására, találkozására, a közönségnek pedig a kellemes kikapcsolódásra, szórakozásra. A harmadik megrendezésekor elnyerte a nemzetközileg is jegyzett kategóriát. Közép-kelet európai jelentőségű fesztivál, a hazai ünnepszervező gyakorlat műhelye és egyik centruma lett. (Színház, bábszínház, komolyzene, népzene, táncművészet, képző-és iparművészet, gasztronómia, fontos a gyermekvilág felidézése). 4 nap alatt 20.000 látogató, 40 fellépő csapat, 200-300 fellépő művész van jelen.
www.szarnyas-sarkany.hu

Nyírbátori Zenei Napok
Négy hétvégén keresztül Nyírbátort minden évben a zene varázslatos ereje hatja át. A lassan fél évszázados koncertsorozatnak olyan kiváló akusztikájú épületek adnak helyet, mint a Református templom, a Római Katolikus Minorita templom és rendház, a Máriapócsi Kegytemplom, a Báthori Várkastély és a Nyírbátori Kulturális Központ színházterme.
www.nyirbatorizeneinapok.hu

Nyírbátor város mindenkori aktuális programjairól a település honlapján tájákozódhat: www.nyirbator.hu

© 2006 Hotel Hódi. Minden jog fenntartva